Vertaistuki

LILE ry tarjoaa vertaistukea ylipainon leikkaushoidossa 

Vertaistuki on samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien halua jakaa kokemuksia ja tietoa toisia kunnioittavassa ilmapiirissä. 

Vertaistuen kautta koet, että et ole tilanteessa yksin.  Toisaalta myös ihmisten tilanteiden ainutlaatuisuus ja erilaisuus tulee vertaistukisuhteissa näkyväksi, kun vaihdetaan kokemuksia ja ajatuksia. Vertaistuen kautta osallistujat saavat omaan tilanteeseensa liittyvää tietoa ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat selviytymään paremmin arjessa. Vertaistukitoiminnan kautta saadaan sisältöä elämään, yhdessä tekemistä ja ystäviä.

Omaan tilanteeseen ylipainon hoidossa ja ennen tai jälkeen lihavuusleikkauksen, voi avautua kokonaan uusi näkökulma vertaistuen avulla.
Vertaiset voivat olla myös prosesseissaan eri vaiheissa, jolloin omaan tilanteeseen saa uutta perspektiiviä. Merkittävää on myös se, että vertaistukisuhde ei ole asiakkuus, vaan ihmiseltä ihmiselle tasa-arvoinen suhde. Vertaistukisuhteessa voidaan olla samaan aikaan sekä tuen antajana että saajan roolissa. 

Vertaistuen mukana saat uusia ystäviä, tukea ja käytännön vinkkejä ylipainon hoitoon ja lihavuusleikkaukseen sekä leikkauksen jälkeiseen elämään. Vertaistuki antaa sinulle omaan tilanteesi liittyvää tietoa ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat sinua selviytymään paremmin arjessa.  

Vertaistuki perustuu tarpeeseen saada ja antaa tukea, vertailla omia kokemuksiaan ja omaa elämäntilannettaan. Vertaistuki mahdollistaa sen, että voit puntaroida, miten oma elämäsi ja voimavarasi, ja niiden kanssa selviytyminen on samanlaista tai erilaista kuin jollakin muulla vastaavassa asemassa. 

Kun voit verrata omaa tilannettasi ja arvioida sitä muiden samassa tilanteessa olevien kanssa, se voi antaa motivaatiota ja halua selviytyä tilanteesta. 

LILE ry järjestää ympäri Suomen tapaamisia.
Tilaisuudet ovat kaikille avoimia, vaikka toki arvostamme suuresti jäsenyyttä LILE ry:ssä. Vertaistukitapaamiseen voi tulla myös perheenjäsenet ja ystävät. Jos vasta mietit leikkausta, ja sinulla on paljon kysymyksiä, voit tulla esittämään niitä vertaistukitapaamiseen.

Vertaistuki ei korvaa sairaanhoidon ammattilaisten hoitoa / tukea mutta on iso osa leikkauspolkua ja sen jälkeistä elämää.

Jos alueellasi ei ole vertaistukitoimintaa, ota yhteyttä meihin. Aloitamme tarvittaessa vertaistukitapaamiset lähellä sinua. 

Apua saa aina kunhan vain pyytää – myös vertaistuessa se pätee.
Vertaistukitapaamisen järjestämisessä autamme ja koulutamme henkilöitä vertaistukeen, mutta sellainen sinun ei tarvitse valmiiksi olla järjestääksesi vertaistukitapaamisen.

Ota yhteyttä – ja seuraa ilmoitteluamme sekä tule tapaamisiin vertaistesi kanssa! 

Sähköposti :  info@lile.fi 

Vertaistuen yhteyshenkilönämme toimii;

Maarit Nummela

maarit@lile.fi

+358 40 509 8375

Ota rohkeasti yhteyttä jos sinulla on kysyttävää taikka vertaistukitoiminta kiinostaa sinua!

Loading