LILE kokoontuu Vierumäelle

30.3.2017
Varapuheenjohtaja Olli Nyberg

Suomen Lihavuusleikatut LILE ry kokoontuu tulevana viikonloppuna sääntömääräiseen vuosikokoukseensa Vierumäelle. Liikunnalliseen tapahtumaa osallistuu nelisenkymmentä jäsentä. Ohjelmassa on mm. ohjattua liikuntaa, lihavuusleikkausten komplikaatioita ja korjausleikkauksia koskevia luentoja sekä yhdistyksen toiminnan suunnittelu sekä runsaasti vapaamuotoista yhdessäoloa. 

Tapahtuman päättää sunnuntaina 2.4. klo 10.30 alkava yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous, jossa käsiteltävät asiapaperit on julkaistu tänään ja lähetetty kokoukseen ilmoittautuneille. Kokouksessa valitaan yhdistykselle uusi puheenjohtaja, jonka lisäksi merkittävä osa hallituksesta uusiutuu. 

Suomen Lihavuusleikatut LILE ry on vuonna 2010 perustettu valtakunnallinen potilasyhdistys, jonka tarkoituksena on valvoa ja edistää lihavuusleikattujen sekä lihavuusleikkausta tarvitsevien etuja. Pyrkimyksenä on myös edistää tasa-arvon ja hoidon toteutumista lihavuusleikkausprosesseissa niin, että hoitoonohjaus, -prosessit ja -käytännöt sekä hoidon seuranta olisivat mahdollisimman samanlaisia kaikissa sairaanhoitopiireissä.

Pyrkimyksenä on myös lisätä tietoisuutta lihavuusleikkauksista ja niiden tehokuudesta ylipainon hoitokeinona vakavasti ylipainoisten, hoitohenkilökunnan, päättäjien ja mediavaikuttajien sekä suuren yleisön keskuudessa. Yhdistykseen kuuluu jäseninä noin 800 lihavuusleikattua.