Jäsenmaksun eräpäivä lähenee

22.6.2017
Puheenjohtaja Olli Nyberg

Suomen Lihavuusleikatut LILE:n ry:n jäsenmaksulaskut lähetettiin kesäkuun alussa jäsenille. Valtaosa sai laskunsa sähköpostilla mutta vajaalle sadalle jäsenelle lasku toimitettiin perinteiseen tapaan postitse. 25 euron suuruisen jäsenmaksulaskun eräpäivä on 28.6.2017.

Kuluvan vuoden jäsenmaksulaskutus tehtiin ensimmäistä kertaa uudella jäsenrekisterillä ja se sujui hieman kömmähdellen. Osa jäsenistä sai virheellisen suuruisen jäsenmaksulaskun ja peruutusviestistä huolimatta muutama ehti sen myös maksaa. Ylimääräinen osuus palautetaan sitä pyytäville, joiden tulee ilmoittaa nimensä ja IBAN-muotoinen tilinumeronsa sekä maksamansa jäsenmaksun summa osoitteella jasensihteeri@lile.fi. Ylimääräinen osuus palautetaan muutaman viikon viiveellä.

Maksaneille jäsenille lähetetään myöhemmin tekstiviesti mobiilikorttimahdollisuudesta. Kännykkään ladattavalla kortilla voi todistaa jäsenyytensä eri tahoilla ja paikoissa. Paperiset jäsenkortit poistuvat tämän myötä käytöstä.

Yhdistys mukana I love me -messuilla

LILE:n toiminta jatkuu vuonna 2017 perinteisten kaavojen mukaisesti ja vuosikokouksen hyväksymän toimintasuunnitelman raameissa. Kuluvan vuoden sopeutusviikonloppu järjestetään 15.-17.8. Siuntiossa ja mukaan pääsi parikymmentä nopeinta jäsentä. LILE on myös mukana 20.-22.10. Helsingin messukeskuksessa järjestettävillä I love me, ole tärkeä itsellesi -tapahtumassa, jonne kaivataan messuesittelijöitä. Halukkaat voivat lähettää henkilö- ja yhteystietonsa osoitteella puheenjohtaja@lile.fi.

Yhdistyksen aluetiimit tarjoavat kuukausitapaamisissaan vartaistukea oman alueensa lihavuusleikatuille ja leikkaukseen valmistautuville. LILE järjestää loppuvuonna koulutustilaisuuden, joka on tarkoitettu aluetiimien vetäjille ja muille vertaistukea tarjoaville henkillöille. 

Vertaistukea on saatavissa myös yhdistyksen suljetulla keskustelufoorumilla. Paljon lihavuusleikattuja on myös mukana Facebookin suljetussa MiMa-ryhmässä, johon mukaan pääsy edellyttää jonkun jo mukana olevan lihavuusleikatun suositusta. Ryhmää pyörittävät ja sitä valvovat yksityishenkilöt.

Myös monella LILE:n aletiimillä on oma, suljettu Facebook-ryhmä. LILE:n Facebook-ryhmä on puolestaan kaikille avoin. Yhdistyksen internet-sivut toimivat osoitteessa www.lile.fi.

Vapaaehtoisvoimin toimiva potilasjärjestö

Suomen Lihavuusleikatut LILE ry on täysin vapaaehtoisvoimin toimiva potilasjärjestö, jonka tehtävänä on valvoa ja edistää lihavuusleikattujen sekä lihavuusleikkausta tarvitsevien etuja. Pyrkimyksenä on myös edistää tasa-arvon ja hoidon toteutumista lihavuusleikkausprosesseissa niin, että hoitoonohjaus, -prosessit ja -käytännöt sekä hoidon seuranta olisivat mahdollisimman samanlaisia kaikissa sairaanhoitopiireissä. 

Henkilöjäseniä yhdistyksellä on noin 900 ja sen toiminta rahoitetaan kokonaisuudessaan jäsenmaksutuloilla. Ensi vuodelle LILE on hakenut taloudellista tukea Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA). Mikäli tukea saadaan, laajenee LILE:n toiminta merkittävästi. 

Suomen Lihavuusleikatut LILE ry toivottaa kaikille hyvää juhannusta sekä lämmintä ja aurinkoista kesää!